F-877 Kos černý

Středně velký pěvec z čeledi drozdovitých patřící k nejhojněji se vyskytujícím ptákům v ČR. Miluje vlhké lesy s hustým porostem. Adaptoval se však na pobyt v zahradách či parcích, kde nyní žije převážně. Je známý svým poskakováním. Dokáže vnímat pohyb žížaly pod zemí a vytáhnout ji ostrým zobákem. Původně byl ptákem tažným, dnes již část populace zůstává celoročně v ČR.

Kos černý
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    13 – Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    51
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Kos černý
Prodejní místa