F-455 Velbloud

Typický obyvatel africké pouště. Dromedárů, jak se říká jejich domácí formě, je na světě mnoho a mají pouze jeden hrb. Dvouhrbí velbloudi neboli drabaři v přírodě téměř vyhynuli. Kolíbavý pohyb ze strany na stranu je důsledkem takzvaného mimochodu – při chůzi nebo běhu pohybují oběma nohama na jedné straně těla současně. Jejich trus se používá jako palivo.

Velbloud
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    13 – Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    7
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 x 13 cm
Cena:
15 Kč
Velbloud
Prodejní místa