F-687 Tučňák

Nelétavý pták, dokonale přizpůsobený životu ve vodě. Svá křídla používá jako ploutve a při lovu se běžně potápí do hloubky 1–100 m. Většina ze 17 druhů tráví přes 70 % života na moři. Na souši se v době rozmnožování a línání shromažďuje v koloniích. Hnízdí nejen v mrazivých podmínkách, kde se zahřívá choulením ve skupinách, ale i např. na Galapágách, kde čelí až 40 °C.

Tučňák
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    13 – Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    29
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Tučňák
Prodejní místa