F-787 Srnec obecný

Teritoriální sudokopytník z čeledi jelenovitých a nejrozšířenější spárkatá zvěř v ČR. Žije hlavně v lesích, ale objevuje se i na polích a okrajích měst. Je relativně plachý a při ohrožení se ozývá bekáním. Srst tohoto býložravce je na jaře a v létě rezavohnědá, v zimě pak výrazně tmavší a hustší. Samice mají utajenou březost. Vývoj zárodku se tedy po oplození zastaví a pokračuje až v zimě.

Srnec obecný
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    13 – Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    37
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Srnec obecný
Prodejní místa