F-559 Medvěd hnědý

Největší evropská šelma a nejrozšířenější druh z medvědovitých, žijící samotářsky. Většinou je býložravý, ale masem nepohrdne. Má výborně vyvinutý čich a dobře šplhá. Zimním spánkem tráví až šest měsíců. Jeho zvláštností je tzv. utajená březost. Díky ní se všechna mláďata rodí zhruba od konce prosince do února, nehledě na čas oplodnění. Známými poddruhy jsou kodiak a grizzly.

Medvěd hnědý
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    13 – Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    18
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 x 13 cm
Cena:
15 Kč
Medvěd hnědý
Prodejní místa