F-790 Kalous ušatý

Jedna z nejhojněji se vyskytujících sov v ČR. Nápadné jsou její oranžové duhovky a péřová ouška, která jsou patrná, pouze když sedí. Skutečné uši, které dokážou zachytit i nejtišší zapískání vzdáleného hraboše, má po stranách hlavy. Při letu se neslyšně proplétá mezi stromy a někdy hlasitě tleskne. Pro hnízdění využívá stará hnízda dravců a krkavcovitých ptáků.

Kalous ušatý
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    13 – Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    40
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Kalous ušatý
Prodejní místa